Legnépszerűbb élmények
Pezseg a Balaton néven tartották meg a vonyarcvashegyi Zenit Balaton Étterem előtti teraszon a hatodik őszi bormustrát és gasztropartit, ahol a finom borokat és ételeket kellemes zene, és ragyogó színek kísérték.
Nincs is jobb, mint az őszi napsütésben felfedezni Badacsonyt, körbesétálni a hegyet és körbekóstolni az erdő ihlette fogásokat. Mutatjuk, mit láttunk, kóstoltunk a Gasztrohegyen!
A festői Nivegy-völgy szívében, a Dobosi Birtokközpontban megrendezett Borpiknik idén is nagy sikert aratott, hiszen a 200 fős október 19-i rendezvényre már elővételben elfogytak a belépőjegyek.
Teltházas volt a badacsonyi strandon rendezett FügeFeszt 2024. októberében, ragyogó idő, különleges gasztro kalandok, Tóth Vera koncert várta a vendégeket!
A badacsonyi Laposa szüreti hétvégén a legkisebbek is kipróbálhatták, milyen metszőollóval szőlőt szedni, traktorozni, mustot készíteni! Mutatjuk, milyen cuki volt a szüretelőbrigád!
Kóstoljatok bele a Balaton sütijébe ti is! Az elegáns kék desszertnek már a látványa is elkápráztat, íze pedig azonnal a Balatonhoz repít benneteket!
A szeptemberi veszprémi gasztroünnep díszvendége Olaszország volt, így a balatoni ízek mellett az olasz konyha és borászat legjavát is megkóstolhattuk, ízelítőt kaptunk az itáliai életérzésből és stílusból is.
Egész napos gasztroprogramra várták a vendégeket szeptember 7-én Alsópáhokon, ahol a helyi séfek a helyi termelők alapanyagait felhasználva készítették el a legfinomabb fogásokat!
Tudtad, hogy a Balatonnál is készítenek pezsgőket? Májusban tíz balatoni pincészet közel 50 fajta pezsgőjét kóstolhattuk meg a második Balatoni Pezsgésen Badacsonyban.
A Festetics Gasztronómiai Éttermi Héten nyolc étterem várta Keszthelyen és a környékén a vendégeket egy különleges, főúri ételsorral. Milyen lehetett a barokk kastély konyhája? Mutatjuk!