Ugrás a fő tartalomraUgrás az oldal aljára

Fantasztikus siker volt a 10 napos Taste Balaton gasztrofesztivál

Megjelenés: 2025. márc. 19., szerda

Étel & Ital & Kultúra - 25 étterem, 18 kiegészítő helyszín, 110 különleges program, kiemelkedő gasztroélmények csábították a vendégeket a kora tavaszi időpontban a Balatonhoz!

Taste Balaton – Étel, ital, kultúra

A 2025. tavaszán másodszor megrendezett Taste Balaton is egy izgalmas gasztro-kaland lett, több mint húsz balatoni étterem, borászatok, kulturális intézmények összefogásával a VisitBalaton365 szakmai együttműködésével.
A szervezők egy olyan különleges tavaszi balatoni fesztivált álmodtak meg, ahol minden csatlakozó étterem egyedi, kizárólag erre az alkalomra megalkotott menüvel és programokkal várta a vendégeket.

Egész évben Balaton

A fesztivál programjainak a Balaton legjobb, egész évben nyitva tartó vendéglátóhelyei adtak otthont. A vendégek exkluzív kóstolómenüket próbálhattak ki, részt vehettek gasztrotúrákon, koncertvacsorákon, borkóstolókon és szakmai beszélgetéseken.


Vendégséf bemutatók, szakmai és tudományos előadások, nemzetközi vendégek, workshopok és kiállítások is helyet kaptak a programok között, miközben a résztvevők bepillantást nyerhettek a kulisszák mögé egy igazán különleges gasztronómiai élmény keretében.


A VisitBalaton365 csapata csupán egy kis ízelítőt mutat be nektek a következő sorokban, ha több képet szeretnél látni a Taste Balaton eseménysorozatról, kattints erre a linkre!

Humor és gasztro

Ráskó Eszter és a humor vacsorája a badacsonyi Hableányban teltházzal indította a 10 napos programsorozatot. A magyar stand up királynője az öt fogásos Laposa borokkal kínált vacsora után egy jó adagnyi humort csempészett az estébe.

4 csillagos vacsora

Balatonfüreden a Bistro Sparheltben egy 4 csillagos vacsoraesten vettünk részt, az ételekről Pesti István és Mészáros Ádám gondoskodott. A tatai Platán Gourmet Étteremből érkező vendégséf is 2 Michelin csillaggal büszkélkedhet, mint a házigazda, így elmondhatjuk, hogy szerencsés csillagállás alatt egy igazán különleges menüsort kóstolhattunk végig.

Tekerés és finom falatok

Hogy az evés mellé egy kis sportolást is beiktassunk, részt vettünk a Balaton Bike Tour eBike túráján. Az egész napos e-kerékpártúra a Balaton-felvidék ismert és rejtett tájain vezetett. Természetesen nem maradt el a gasztroélmény sem, Szentantalfán a Dobosi Birtokközpontban egy borkóstolós, sajtos-sonkás falatkás, kávés pihenőt iktattunk be a hegyen-völgyön, földúton is vezető bringás kalandozásba.

Gasztrotörténeti kalandok és ízek

Igazi kuriózum volt élőben hallgatni Vinkó Józsefet, a Magyar Konyha főszerkesztőjét a Kistücsökben! A gasztrotörténész írásai, könyvei és a szombat délelőtti rádióműsora nem véletlenül népszerűek, anekdotái, történetei most is a Szellem a fazékból hangulatát idézték. Jelenléte és sztorijai megfűszerezték a hangulatot és a menüsort!

A keszthelyi John’s Pub 1100 év ízei vacsoraestjén Ruprecht László, a SVÉT elnöke kalauzolt bennünket az ízek történelmén, megmutatva, hogy akár egy grízes tészta is lehet méltó fogása egy vacsorának.

Pizza és fánk

Szikra Gabi konyhájában Fonyódon Szabadfi Szabolcs, Szabi A Pék gyúrta a pizzát a résztvevőkkel, megtanította vagy legalábbis többször megmutatta a tökéletes fonott fánk elkészítését is, miközben sziporkázó humorával varázsolt bennünket egy porcukorfelhő alá. A közönség nem egy szimpla pékkurzuson vett részt, hanem egy humoros, interaktív, felejthetetlen élményt kapott.

Örömzene a Follyban

A badacsonyörsi Folly Arborétum éttermében rendezett 4 fogásos borvacsora előtt könnyed, igényes és tartalmas zenei utazáson vehettünk részt a Trüffel Quartettel. A négy kiváló művésznő a klasszikusok és filmzenék mellett keringőkkel és különleges tangókkal is készült a március 15-i programra. Fantasztikus élmény volt.

Fotó: Szabó Miklós

Időutazás Monarcia korába

A zárónapon a Kistücsökben a 2022-ben Michelin-csillagot elnyert Barna Ádám vezette el a vendégeket egy igazi Monarchia Konyhája kulináris időutazásra. Egy falat múlt, egy falat jelen – minden egyes fogás maga volt a történelem!

Mi már nagyon várjuk, hogy jövő tavasszal is lenyűgözzön bennünket a Taste Balaton 2026! Tervezett időpont: 2026. március 6-15.

Itt is jártunk

Izgalmas ízutazáson vettünk részt a kompon, megmutatjuk nektek is, milyen volt a XII. Balaton Fagyija 2025. választás! A győztes MEKKóstollak kecskesajtos fagyi mellett a mi kedvenceink a Margaréta fagyizó BalatonBorból készült BORul a Balaton és a Vitorlás fagyizó Ciripella nevű, tücskökkel ízesített fagylaltjai voltak.

Badacsony

A Gasztrohegy Bringás Hétvégét felfedezni két keréken lett volna a legjobb, az egész napos eső miatt viszont sétával vagy autóval győztük le a helyszínek közötti távolságot. A finom falatok mellett a kétfejű kelta szobroktól Egry József botrányos szerelmi életén át megismertük Badacsony fürdőéletét, és bortörténetét is.

Ne maradj le az élményekről

2025. jún. 21., szombat - 2025. jún. 22., vasárnap

Nemcsak kerékpározni, szurkolni is élmény lesz június 21-22-én Zalakaroson. Gyertek drukkolni, készüljetek síppal, dobbal, ha pedig tekertek, akkor erőnléttel és kitartással is. Több távon, több kategóriában nevezhettek, az egészen kicsi gyerekektől a profi bringásokig mindenki talál magának való távot!

2025. máj. 17., szombat

A május 17-i vezetett élménytúrán rókákkal nagy valószínűséggel nem találkoztok, de a festői tájakon át vezető út során gyönyörködhettek a Balatonra nyíló páratlan panorámában, és megkóstolhatjátok a Sarki Róka Borház válogatott borait. Ki jön?

2025. máj. 25., vasárnap

Kidőlt fákkal, kőmosásokkal tarkított meredek ösvényeken juthattok fel a vadregényes Gulács tetejére, ahonnét nemcsak a környező hegyeket, de a Balatont is látjátok. Gyertek, fedezzétek fel a cukorsüveg formájú balatoni vulkánt a május 25-i vezetett túrán!

Ugrás az oldal tetejére