Ugrás a fő tartalomraUgrás az oldal aljára

Megtelt a badacsonyi strand az őszi Fügefesztiválon

Megjelenés: 2024. okt. 14., hétfő

Teltházas volt a badacsonyi strandon rendezett FügeFeszt 2024. októberében, ragyogó idő, különleges gasztro kalandok, Tóth Vera koncert várta a vendégeket!

Teltházas volt az első FügeFeszt

Az első alkalommal megrendezett badacsonyi FügeFeszt szombati napján minden jegy elkelt, megtelt a badacsonyi strand a gasztronómiára és kultúrára éhező vendégekkel.

Ragyogó napsütés, 15 fok körüli hőmérséklet fogadta a vendégeket, de ez bőven elég volt ahhoz, hogy nyugágyakban, babzsák fotelekben napfürdőzzenek.

Igaz, nem fürdőruhában, mint nyáron, de nagyon jóleső volt a nap sugaraiban elmerülni és figyelni a vitorlásokat, a kikötőbe érkező és onnét induló BAHART hajókat, melyekkel a déli partról is sok vendég érkezett.

"A valódi négy évszakos Balaton megteremtésére hoztuk létre ezt az új őszi gasztrofesztivált, melynek a helyszíne a badacsonyi strand, ami már önmagában is meghökkentő és különleges, hiszen a hullámzó és csillogó őszi Balaton díszlete nem mindennapi hangulatot ad az eseménynek" - mondta Vincze Péter, a fesztivál főszervezője.

A minden érzékszervet megmozgató rendezvényen a vendéglátás, a kulturális élmény és a művészeti érték egyszerre nyújtott kikapcsolódást és feltöltődést a vendégeknek. Az étel- és borkínálat mellett festő workshop és festészeti kiállítás, ételkészítési bemutató, kerekasztal beszélgetés, jótékonysági fügefa vásár, kézművesek, játszóudvar is várta a vendégeket. A délutánok zenei aláfestéséről a P.A.R.T. gondoskodott.

A szombati csúcskoncerten a tapolcai születésű Tóth Vera a Budapest Jazz Orchestra zenekarral fergeteges pillanatokat varázsolt a vízpartra! Vasárnap a Vagabond zenészei pörgették fel a délutánt.

Főszerepben a füge

A Balaton környékén egyre több helyen látunk fügebokrokat, ez a mediterrán gyümölcs nagyon jól érzi magát a régióban, bőséges terméssel ajándékozza meg ültetőjét.

A legegyszerűbben elkészíthető szörp és lekvár mellett számtalan felhasználási módját ismertük meg ennek a gyümölcsnek a kétnapos rendezvényen, hiszen az itt kitelepülő éttermek mindegyike más-más alapanyaggal kínálta ezt a finomságot.

Sonkával, kacsahússal, lángoson, pizzán, rétesben, macaronban, süteményben is kóstolhattunk fügét, kínálták bárányhoz, vadhoz, készült belőle szörp és gin is.

Az ételek mellett balatoni borokat, pezsgőket kóstolhattunk, személyesen találkozhattunk a borászokkal, séfekkel is, akik az ízek mellé történeteket is kínáltak az érdeklődőknek.

Itt is jártunk

Badacsony

A Gasztrohegy Bringás Hétvégét felfedezni két keréken lett volna a legjobb, az egész napos eső miatt viszont sétával vagy autóval győztük le a helyszínek közötti távolságot. A finom falatok mellett a kétfejű kelta szobroktól Egry József botrányos szerelmi életén át megismertük Badacsony fürdőéletét, és bortörténetét is.

A Balatoni Kör idén is gondoskodik róla, hogy a tó körüli gasztro- és turisztikai kínálat színesebb legyen, mint valaha! Ma már nem kérdés, hogy a Balaton 365 napos úti cél, ahol a minőségi vendéglátás és helyi ízek mindig főszerepben vannak.

Maximális nevezői létszámmal, 250 indulóval rajtolt el március 1-jén Hévízen a 4. HévíziBivaly Duatlon verseny. A versenyzők kenukkal, kajakokkal, SUP-okkal teljesítették a 10 km-es vízi távot Hévíztől Fenékpusztáig, majd bivalyerővel futottak vissza a patak melletti töltésen Hévízre.

Ne maradj le az élményekről

2025. ápr. 4., péntek - 2025. ápr. 18., péntek

Friss tavaszi levegő, színpompás tulipánmezők és napsütés – ez vár rátok a Kőröshegyi Tulipánosban! Több mint félmillió tulipán pompázik áprilisban Magyarország legnagyobb szedd magad tulipánszüretén a Balaton déli partján!

Ugrás az oldal tetejére