Ugrás a fő tartalomraUgrás az oldal aljára

Balaton Wine & Gourmet - a veszprémi gasztrofesztivál

Megjelenés: 2024. szept. 14., szombat

A szeptemberi veszprémi gasztroünnep díszvendége Olaszország volt, így a balatoni ízek mellett az olasz konyha és borászat legjavát is megkóstolhattuk, ízelítőt kaptunk az itáliai életérzésből és stílusból is.

Olasz és magyar ízek

A régió legnagyobb gasztronómia ünnepét tartották Veszprémben szeptember első hétvégéjén, a Balaton Wine & Gourmet fesztiválon az olasz és a magyar gasztronómia legjavából adtak ízelítőt.

"Sok hasonlóság van az olasz és a magyar konyha között," szögezte le Gianni Annoni, a rendezvény házigazdája. "Mindenütt az a cél, hogy együtt üljünk egy asztalnál, együnk egy jót és igyunk hozzá egy jó pohár fröccsöt!"

A három nap alatt kiállító pavilonok mellett öt helyszín - nagyszínpad, mercato színpad, Jezsuita templombelső, borszakmai sátor és gyereksátor - összesen mintegy félszáz izgalmas program várta a látogatókat.

Ízek és programok kavalkádja

A nagyszínpadon kulturális programok, ingyenes kóstolókkal egybekötött étel- és ital bemutatók kaptak helyet. Volt aperitivo szeánsz DJ-vel, a szervezők megidézték az 50-es, 60-as évek olasz dolce vita hangulatát zenével, robogókkal és belekóstolhattunk az olasz édes élet keserűinek és aperitifjeinek világába is.

Érkezett egy olasz sommelier nagymester, aki az olivák csodálatos sokaságát mutatta be, a legrégebbi magyar pezsgő manufaktúra, a Törley pedig elhozta a legkiválóbb nemzetközi brut nature – zero dosage remekeket is.

Körbekóstoltuk a Balatont

A kiállító balatoni gasztronómiai egységek között ott volt a Balatoni Kör is, a térség legjobb borválasztékával és a BalatonBorral. A jéghideg olaszrilzlinghez kiválóan illett a keszthelyi Crative Citchen ropogós, aranybarnára sült Calamari Fritti fogása, a friss tintahal, könnyű bundában tökéletes előétel.

A veszprémi Oliva Étterem lecsókrémlevese kolbászmorzsával és a Kistücsök Étterem kolbászhússal töltött paprikája, paszírozott paradicsomal a nyarat zárta a tányérokba.

Jól esett a buborékos italok mellé a keszthelyi jércemell, taleggio DOP sajttal, pestoval, bébispenóttal, pankómorzsával, karfiol rizottón tálalva.

A Fricska étteremlakás pisztrángja grillezett padlizsánnal, polentával és szarvagombával tökéletes ízösszhangot varázsolt elénk.

Jövőre téged is várunk a Balaton Wine & Gourmet Fesztiválon!

Fedezd fel a Balaton őszi hangulatát szuper szállások ellenállhatatlan ajánlataival!

Itt is jártunk

Ne maradj le az élményekről

2025. nov. 22., szombat

Lépj be a gyertyafényes termekbe, ahol minden suttogás gyanús, minden tekintet árulkodó lehet. Gyere el Kastély-krimi játékokra a keszthelyi Festetics-kastélyba és a nádasdladányi Nádasdy-kastélyba!

2025. nov. 22., szombat

Milyenek lesznek az idei badacsonyi borok? Megtudhatjátok, ha eljöttök november 22-én a Hableányba, ahol újbor kóstolón mutatják be legújabb tételeiket a régió borászatai. Itt az ideje belekóstolni Badacsonyba!

2025. dec. 20., szombat - 2025. dec. 21., vasárnap

A Balaton téli arcának egyik legmeghittebb helyszínén, Szántódpusztán forralt bor illatú ünnepi dallamok és igazi közösségi élmények várnak. Az adventi hétvégéken a vásári forgatagban kézműves portékák és a karácsonyra hangoló programok segítenek a készülődésben, itt az ideje felfedezni ezt a karácsonyi piacot is!

Ugrás az oldal tetejére