Ugrás a fő tartalomraUgrás az oldal aljára

Balaton Wine & Gourmet - a veszprémi gasztrofesztivál

Megjelenés: 2024. szept. 14., szombat

A szeptemberi veszprémi gasztroünnep díszvendége Olaszország volt, így a balatoni ízek mellett az olasz konyha és borászat legjavát is megkóstolhattuk, ízelítőt kaptunk az itáliai életérzésből és stílusból is.

Olasz és magyar ízek

A régió legnagyobb gasztronómia ünnepét tartották Veszprémben szeptember első hétvégéjén, a Balaton Wine & Gourmet fesztiválon az olasz és a magyar gasztronómia legjavából adtak ízelítőt.

"Sok hasonlóság van az olasz és a magyar konyha között," szögezte le Gianni Annoni, a rendezvény házigazdája. "Mindenütt az a cél, hogy együtt üljünk egy asztalnál, együnk egy jót és igyunk hozzá egy jó pohár fröccsöt!"

A három nap alatt kiállító pavilonok mellett öt helyszín - nagyszínpad, mercato színpad, Jezsuita templombelső, borszakmai sátor és gyereksátor - összesen mintegy félszáz izgalmas program várta a látogatókat.

Ízek és programok kavalkádja

A nagyszínpadon kulturális programok, ingyenes kóstolókkal egybekötött étel- és ital bemutatók kaptak helyet. Volt aperitivo szeánsz DJ-vel, a szervezők megidézték az 50-es, 60-as évek olasz dolce vita hangulatát zenével, robogókkal és belekóstolhattunk az olasz édes élet keserűinek és aperitifjeinek világába is.

Érkezett egy olasz sommelier nagymester, aki az olivák csodálatos sokaságát mutatta be, a legrégebbi magyar pezsgő manufaktúra, a Törley pedig elhozta a legkiválóbb nemzetközi brut nature – zero dosage remekeket is.

Körbekóstoltuk a Balatont

A kiállító balatoni gasztronómiai egységek között ott volt a Balatoni Kör is, a térség legjobb borválasztékával és a BalatonBorral. A jéghideg olaszrilzlinghez kiválóan illett a keszthelyi Crative Citchen ropogós, aranybarnára sült Calamari Fritti fogása, a friss tintahal, könnyű bundában tökéletes előétel.

A veszprémi Oliva Étterem lecsókrémlevese kolbászmorzsával és a Kistücsök Étterem kolbászhússal töltött paprikája, paszírozott paradicsomal a nyarat zárta a tányérokba.

Jól esett a buborékos italok mellé a keszthelyi jércemell, taleggio DOP sajttal, pestoval, bébispenóttal, pankómorzsával, karfiol rizottón tálalva.

A Fricska étteremlakás pisztrángja grillezett padlizsánnal, polentával és szarvagombával tökéletes ízösszhangot varázsolt elénk.

Jövőre téged is várunk a Balaton Wine & Gourmet Fesztiválon!

Fedezd fel a Balaton őszi hangulatát szuper szállások ellenállhatatlan ajánlataival!

Itt is jártunk

Ismét bebizonyosodott, hogy Badacsony minden évszakban tud újat mutatni. Hiába a havas eső, a csípős szél és az a fajta téli idő, amikor az ember szorosabbra húzza a kabátját, Badacsony november közepén is elvarázsolt bennünket.
Sőt, talán épp így volt igazán különleges: kissé zord, közben végtelenül otthonos, vendégszerető és ízekkel teli.

Ne maradj le az élményekről

2026. márc. 6., péntek - 2026. márc. 15., vasárnap

Sztárfellépők, új helyszínek, izgalmas workshopok - Márciusban több mint 100 programmal indítja az évet a TASTE BALATON fesztivál!

2025. nov. 30., vasárnap - 2026. jan. 25., vasárnap

Tudtátok, hogy a Balaton egyik legkisebb falvában van Európa legnagyobb beltéri betleheme? Néhány kilométerre a tótól, Vörsön 2025-ben is láthatjátok a több mint 60 négyzetméternyi betlehemet.

2026. jan. 1., csütörtök

Ha január elsején fürdünk a Balatonban, akkor szerencsés évünk lesz! Ha nem vagyunk ennyire bátrak, csak nézzük a fürdőzőket, szerintünk akkor is! Gyertek az év első napján Szigligetre csobbani vagy nézelődni!

Ugrás az oldal tetejére