Ugrás a fő tartalomraUgrás az oldal aljára

Balaton Wine & Gourmet - a veszprémi gasztrofesztivál

Megjelenés: 2024. szept. 14., szombat

A szeptemberi veszprémi gasztroünnep díszvendége Olaszország volt, így a balatoni ízek mellett az olasz konyha és borászat legjavát is megkóstolhattuk, ízelítőt kaptunk az itáliai életérzésből és stílusból is.

Olasz és magyar ízek

A régió legnagyobb gasztronómia ünnepét tartották Veszprémben szeptember első hétvégéjén, a Balaton Wine & Gourmet fesztiválon az olasz és a magyar gasztronómia legjavából adtak ízelítőt.

"Sok hasonlóság van az olasz és a magyar konyha között," szögezte le Gianni Annoni, a rendezvény házigazdája. "Mindenütt az a cél, hogy együtt üljünk egy asztalnál, együnk egy jót és igyunk hozzá egy jó pohár fröccsöt!"

A három nap alatt kiállító pavilonok mellett öt helyszín - nagyszínpad, mercato színpad, Jezsuita templombelső, borszakmai sátor és gyereksátor - összesen mintegy félszáz izgalmas program várta a látogatókat.

Ízek és programok kavalkádja

A nagyszínpadon kulturális programok, ingyenes kóstolókkal egybekötött étel- és ital bemutatók kaptak helyet. Volt aperitivo szeánsz DJ-vel, a szervezők megidézték az 50-es, 60-as évek olasz dolce vita hangulatát zenével, robogókkal és belekóstolhattunk az olasz édes élet keserűinek és aperitifjeinek világába is.

Érkezett egy olasz sommelier nagymester, aki az olivák csodálatos sokaságát mutatta be, a legrégebbi magyar pezsgő manufaktúra, a Törley pedig elhozta a legkiválóbb nemzetközi brut nature – zero dosage remekeket is.

Körbekóstoltuk a Balatont

A kiállító balatoni gasztronómiai egységek között ott volt a Balatoni Kör is, a térség legjobb borválasztékával és a BalatonBorral. A jéghideg olaszrilzlinghez kiválóan illett a keszthelyi Crative Citchen ropogós, aranybarnára sült Calamari Fritti fogása, a friss tintahal, könnyű bundában tökéletes előétel.

A veszprémi Oliva Étterem lecsókrémlevese kolbászmorzsával és a Kistücsök Étterem kolbászhússal töltött paprikája, paszírozott paradicsomal a nyarat zárta a tányérokba.

Jól esett a buborékos italok mellé a keszthelyi jércemell, taleggio DOP sajttal, pestoval, bébispenóttal, pankómorzsával, karfiol rizottón tálalva.

A Fricska étteremlakás pisztrángja grillezett padlizsánnal, polentával és szarvagombával tökéletes ízösszhangot varázsolt elénk.

Jövőre téged is várunk a Balaton Wine & Gourmet Fesztiválon!

Fedezd fel a Balaton őszi hangulatát szuper szállások ellenállhatatlan ajánlataival!

Itt is jártunk

Ne maradj le az élményekről

2025. okt. 22., szerda - 2025. nov. 2., vasárnap

Családi nyomozós játékok, izgalmas túrák, borkereső játék, esti fáklyás kriptalátogatás, szellemes és denevéres kalandok, valamint igazi halloweeni „csokit vagy csalunk” séta vár rátok Balatonlellén az őszi szünetben!

2025. nov. 8., szombat

Eveztél már a Hévíz-patakon? És állva, SUP deszkán, próbáltad már? Megmutatjuk, hogy Hévíz nemcsak a nyugdíjasok városa, hiszen igazi extrém kalandban lehet részetek!

2025. nov. 29., szombat - 2025. nov. 30., vasárnap

November utolsó hétvégéjen az egyik legerőteljesebb és legintenzívebb szín, a vörös lesz a főszereplő a Gasztrohegyen. Készüljetek vörös húsokra, vörös zöldségekre, gyümölcsökre, vulkanikus vörösborokra és akár vörös csípős szószokra is. Itt az ideje, hogy belekóstoljatok a vörös ízekbe!

    2025. nov. 22., szombat

    Tánc, zene, jókedv és egy csipetnyi múltidézés vár mindenkit Zalakaroson! November 22-én a Karos Korzó Rendezvényterem igazi báli hangulattal telik meg – jön a Régi idők Katalin Napi Bálja, ahol garantáltan senki sem marad ülve. Ott találkozunk!

    Ugrás az oldal tetejére