Őszi élmények a teltházas Nivegy-völgyi Borpikniken
A festői Nivegy-völgy szívében, a Dobosi Birtokközpontban megrendezett Borpiknik idén is nagy sikert aratott, hiszen a 200 fős október 19-i rendezvényre már elővételben elfogytak a belépőjegyek.
Ragyogó őszi nap a Nivegy-völgyi Borpikniken
Az októberi napsütésben érkező látogatók a Dobosi Birtokközpontban nemcsak a helyi borászatok legfinomabb borait kóstolhatták meg, a belépőjegyhez járó, helyben beváltható étel kuponnal a régió gasztronómiai kínálatába is belekóstolhattunk.
Fotó: Szabó Miklós
A házigazda Dobosi Birtok és a vendég étterem, a Creative Kitchen food truck helyi alapanyagokból készült bistro ételekkel kényeztette a vendégeket.
Ehettünk sajtokat, sütőtökkrém levest, karfiolrizottót fogasfilével, BBQ oldalasból készített szendvicset, marhapofát burgonyagratinnal, hamburgereket és túrógombócot is.
A jelenlevő borászok a házigazda Dobosi Birtok mellett a Martinus Birtok, Tánczos Pince, Kisspince, Dombi Pince, Holló Pince, Szabó és Fia Borpince, Tagyon Birtok és Kaszap Attila voltak, ők nemcsak borokat, hanem sztorikat, történeteket is kínáltak a vendégeknek.
Fotó: Szabó Miklós
A jó hangulatról a veszprémi Jazzy Futazi háttérzenéje gondoskodott.
Szakmai együttműködés a Nivegy-völgyben
A nyilvános kóstolás előtt egy zártkörű szakmai beszélgetésen vettek részt a Nivegy-völgyi eredetvédett borokat termelő helyi borászatok, ahol Szik Mátyás, örökös sommelier bajnok vezette a diskurzust.
A résztvevők megvitatták, hogyan képzelik el a borászatukat 2030-ban, milyen fejlesztéseket terveznek, és mennyire fókuszálnak a helyi értékesítésre.
Fotó: Szabó Miklós
Az esemény egyik legizgalmasabb témája a közös beruházási lehetőségek feltárása volt, beszéltek többek között közös készáru raktárról, szüretelőkombájnról, és egy közösségi feldolgozó létrehozásáról is.
Ez a közös gondolkodás előrevetíti a régió borászatainak további együttműködését és fejlődését, miközben erősíti a helyi közösségeket.