Itt az ideje, hogy megsüsd a Balaton sütijét!

Balatoni cukrászok, figyelem! Itt az ideje, hogy megsüssétek a Balaton sütijét, és megmutassuk, milyen fantasztikus desszertek születnek a Balatonnál!
Itt az ideje, hogy megsüsd a Balaton sütijét!
A VisitBalaton365 Nkft. és a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány meghirdeti a Balaton sütije versenyt, a verseny szakmai partnere és védnöke a Magyar Cukrász Ipartestület, együttműködő partnerei a Siófoki Szakképzési Centrum és a Balatoni Kulináris Műhely.
Ez egy nyitott, modern desszertverseny, ahol bármely balatoni cukrászda, étterem, szálloda vagy kézműves pékség indulhat – legyen szó klasszikus cukrászati remekműről vagy kreatív, helyi alapanyagokra épülő újdonságról.
Ez nemcsak egy nagyszerű szakmai megmérettetés, hanem óriási lehetőség a balatoni cukrászat kreativitásának bemutatására – ráadásul jelentős médiafigyelemre is számíthattok.
Balatoni alapanyagok
A versenymunkák elkészítése során az alábbi helyi alapanyagokat javasoljuk felhasználni:
Balatoni Borrégió borai (pl.: olaszrizling, kéknyelű, szürkebarát)
Balaton környékére jellemző idénygyümölcsök (pl.: füge, málna, őszibarack)
Balaton környékére jellemző csonthéjas gyümölcsök (pl.: mandula, dió, törökmogyoró)
Kategóriák:
Balaton sütije 2025 – a főkategória nyertese lesz a Balaton hivatalos süteménye 2025-ben.
Balaton minden mentes sütije 2025 – cukor-, glutén-, laktóz- és tejfehérje-mentes desszerteknek.
Balaton junior sütije 2025 – a balatoni cukrásztanulók külön versenye.
A legfontosabb tudnivalók:
A nevezés díjmentes
Nevezési határidő: 2025. szeptember 22. éjfélig
Egy versenyző max. 3 desszerttel nevezhet
A zsűrizés ideje és helyszíne: 2025. szeptember 29., Siófok – Thanhoffer Villa
A főkategória nyertese receptjét más cukrászdák is elkészíthetik majd október 13-tól
A díjátadó ideje és helyszíne: 2025. október 12. Badacsony - FügeFeszt
Ide kattintva találod a részletes felhívást!
Kattints ide, és töltsd le a jelentkezési lapot!
A nevezéseket a marketing@visitbalaton365.hu címre várjuk!