Ugrás a fő tartalomraUgrás az oldal aljára

Felfaltuk a Gasztrohegyet

Megjelenés: 2024. okt. 28., hétfő

Nincs is jobb, mint az őszi napsütésben felfedezni Badacsonyt, körbesétálni a hegyet és körbekóstolni az erdő ihlette fogásokat. Mutatjuk, mit láttunk, kóstoltunk a Gasztrohegyen!

Badacsonyi Gasztrohegy

A Gasztrohegy a Badacsonyi régió legnagyobb gasztro összefogása, a résztvevő helyek októbertől áprilisig tematikus hétvégéken várják a vendégeket, ilyenkor külön kóstoló fogásokat alkotnak meg a séfek, szezonálisan, a témához igazodva. Fontos, hogy ezek direkt kisebb, kóstoló adagok, hogy minél több helyet felfedezhessünk egy hétvége alatt.

Az októberi tematika Irány az erdő volt, így vadhúsok, gombák, csipkebogyó és más erdei gyümölcsök is kerültek a tányérokra, melyek már színes megjelenésükkel is meghozták az étvágyunkat. De ne szaladjunk ennyire előre, szépen lassan vezetünk körbe benneteket a hegyen!

Felfaltuk a Gasztrohegyet

A fő helyszíneken lehetett kóstolni a tematikus Gasztrohegy ételeket, a kiegészítő helyeken borokkal, brunch-al, témához illő ajánlatokkal és programokkal várták a vendégeket.

Mi a fő helyszínek között sétáltunk, autóztunk, mutatjuk, merre jártunk és mit kóstoltunk.

A Hableányban vettük át a Gasztrobérletünket, ez 4 helyszín ételét és egy-egy pohár bort vagy szörpöt tartalmazott, az ötödik helyen pedig a kiválasztott fogást pluszban fizettük. Mehettünk volna bérlet nélkül is, ez az opció is választható volt a vendégeknek.

A Hableányban egy pohár Laposa pezsgőt és vargányás arancinit kóstoltuk házi snidlinggel, majonézzel, kellemes ráhangolás volt, a következő állomásunk, a Bonvino Borbár csak két perc sétára volt, így nem akartunk már az elején a túlevés hibájába esni.

A második ételünkhöz a muffin nem édességként, hanem sós mogyorós ízesítéssel egy vargánya sodós szarvasnyak kísérőjeként került elénk.

Ha pedig belevetettük magunkat a nagyvadakba, akkor átautóztunk a badacsonytördemici Nefelejcs Bisztróba, ahol omlós őzlapockát kaptunk erdei gombás házi gnocchival, fenyőmaggal, szarvasgomba olajjal.

Itt már jó volt hosszasan üldögélni, ez az állomás a nagy beszélgetések ideje lett, Sike Balázs Pincéjétől a Pinot Noir siller 2023 tökéletes társa volt az ételnek.

Szerencsére a társaságban volt sofőr, így tíz percnyi autózás után megéreztünk a Folly Arborétumba, ahol egy kellemes séta után folytattuk csak a lakomázást.

A hatalmas fenyőfák között megáll az idő, nem akartunk sietni, az ősz illatú erdő, a kilátás lenyűgözött bennünket. Ez az érzést koronázta meg a vargányás, fenyőmagos papardelle és vaddisznó parmezánnal, Folly Boróka vörös 2022 borral.

Mire lement a nap, átértünk a Borbarátok Étterembe, ahol borókás vaddisznópecsenye, szarvasgombás arancini és áfonyás jus zárta a hedonista napot

Adventkor is Gasztrohegy

Adventi fények, ünnepi készülődés, nagy séták, finom falatok, ropogó tűz mellé kuporodás, testes és ásványos borok várnak benneteket december 7-8-án a Gasztrohegyen Badacsonyban! Gyertek, egyétek körbe ti is a hegyet!

Itt is jártunk

Ne maradj le az élményekről

2024. dec. 7., szombat - 2024. dec. 8., vasárnap

A forralt bor, a gesztenye, az adventi készülődés illata száll majd a levegőben. Kezdd a Gasztrohegyen az idei adventet, barangolj vagy bringázz egyet Badacsonyban, ülj le a tűz mellé, kóstolj, kapcsolj ki december 7-8-án!

2024. dec. 31., kedd

Az év utolsó napján egy hangulatos túrával várnak benneteket Badacsonyban! Öltözzetek rétegesen, legyen nálatok kulacsban forró tea vagy egy kis forralt bor! Képzett túravezető meséli el útközben a hegy legendáit és történetét, miközben páratlan panorámában lesz részetek!

Ugrás az oldal tetejére